6: Eller är det nummer 1?

Nu är vi äntligen live med vårt första avsnitt av Vävpodden, som alltså är nummer 6 i ordningen egentligen. I det här avsnittet presenterar vi oss och pratar om vad vi har för tankar och planer med vår vävning, podden och vi intervjuar även Eva Gustafson som startade podden från start.

Här är vi när vi försöker se lagom avslappnade och naturliga ut, Elaine till vänster och Marja till höger:

En viss hint om våra respektive favoritfärger kan finnas i bilder. 😉

Ett par ämnen dyker upp flertalet gånger, till exempel Instagram,Pinterest och Kristin Jelsa (hon finns även på Instagram under namnet kristin.jelsa).

Vi pratar också om Stora Vävboken av Laila Lundell, och i skrivande stund har Elaine fortfarande inte hittat sitt exemplar trots flyttstädning. Eller är det kanske på grund av den stundande flytten?

Den Stora Saxen blir omnämnd flera gånger också under avsnittet, och vi vill lyfta fram: Våga klippa ner om projektet inte längre har den rätta gnistan.

Den emininenta hashtaggen #weaversofinstagram får sig en snabb hyllning, gå in på Instagram och grotta ner dig med en gång!

Elaine nämner boken 100 modeller att väva ( ISBN: 99153409760) och pratar om att där hittar hon ibland siffrorna till projekt hon klurar på, tex möbeltyg till stolar hon har hemma och som borde kläs om. Någon gång. När tid finnes. Och barnen sover. Och vävstolen är tom. Ja, ni fattar…

Här hittar ni mer information om projekten DigiVäv och EUDigiTac, de finns även på Instagram under det gemensamma namnet Digivav_eudigitac.

Under intervjun med Eva Gustafson kommer Marja och Eva på att det finns en förteckning över vävstugor i landet och här kommer länken!

Så kom vi då till punkten Bäst just nu och då pratade vi om följande:

Vävsymposiet som Marja var med på var jättespännande, och här kan du läsa mer om föreläsarna.

Naturligtvis vill också ge Vävrundan lite gratisreklam, så om du inte har något planerat 3- 5 maj i år är det helt klart värt att ta en sväng till Sjuhärad. Det blev succe för två år sedan och nu pekar allt på det blir ännu bättre i år.

Elaine tipsar om Instakontot hannieshantverk, sväng förbi och gosa in dig bland alla fina bilder på ull, vävda alster och vacker natur.

Vävmagasinet får sig en liten stund i rampljuset också.

Det här är alltså vårt första avsnitt och vi har mycket kvar att finslipa på, bland annat det här med ljudnivåerna mellan olika inslag och musiken. Förhoppningsvis har vi fått till en okej ljudkvalitet och nu återstår det att jobba vidare med detaljerna. Vad vi vet är i alla fall att det finns så mycket att prata om och folk att prata med att det nog inte kommer bli någon hejd på hur länge vi kan hålla på. Om du har något att tipsa om, spännande personer, tekniker du vill veta mer om eller kanske vill du och din vävstuga vara med i ett avsnitt? Skicka ett mail till vavpodden@gmail.com och tipsa oss!

Vi finns också på Instagram, vavpodden heter vi där. Marjas egna konto heter Charlottendalsgard och Elaines heter hagnalund.

Podden finns iTunes och förhoppningsvis även snart på Spotify.

Här finns ytterligare en länk till avsnittet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s